HTML

ciMkÉk

aggasztó kérdések rovata (4) autó (12) barkács (2) bringa (3) eb2008 (6) életmód (1) elmélet (6) esküvő (10) (2) fikció (24) fíling (13) film (8) fortyogás (10) foszlányok (2) fotó (11) gasztro (4) goblinok (1) goldenblog (1) habkönnyű (3) hóford (15) hogysmint (1) hülyefelirat (2) idea (8) kaland (8) kár érte (2) komoly (5) konteszt (7) kultúra (5) lefelé a lejtőn (14) magic (4) mély (6) mindennapi (6) művészetek (1) nfl (2) önfény (4) optim (2) outdoor (9) pénz (5) politika (1) próza (16) rólam (1) spontán semmi (28) sport (9) szentimentál (5) szex (1) sziget (1) szülinap (3) t (12) teknikai (12) tudomány (1) ünnep (10) unnep (1) válságos (2) work (2) zab (29) zap (1) zene (3) öMLeSztvE

FriSs KomMenTek

  • hAri: te jó ég. itt közben egy generációs ugrás történt. hol voltam én eddig? (2012.07.23. 22:50) rÁnkhívNá
  • P Co.: fénykép van, ugye? (2012.01.26. 21:27) öRdÖGLaKAt
  • siga42: eegen, észrevettem hogy már a havi 1 sincs+.. ötödik. (2011.12.29. 21:00) rEboOt

2007.04.18. 00:05 zom

hOgy ÉrtSék

- ... az angoloknak pedig ezúton üzenem, hogy ilyen béna kémkedéssel maximum néhány szabadkozó e-mail váltást tudnak kirobbantani, nem pedig egy nemzetközi konfliktust. Szedjék már össze magukat. Nekem kellemetlen, de tényleg.

Heten voltak, egy számos szempontból szigetelt titkos szobában ültek, és általában nagy dolgokról döntöttek. Általában túl nagy dolgokról. Olyan nagy dolgokról, amelyeknek - léptéküknél fogva - nem látták az okait, nem látták a következményeit, és nem látták az emberi oldalait sem.

- Van még valami?
- Igen, uram. A Virginia Tech ügy.
- Virginia Tech? Oda járt az első feleségem...
- Ööö... a 32 áldozatot követelő lövöldözésről van szó, uram.
- Ja igen... a lövöldözés... már emlékszem. Azt hiszem semmi extra, mehet a szokásos procedúra, rendkívüli sajtótájékoztató, az elhunytak családjának részvéttávirat, bánatpénz, és gondolom az egyetemet sem ártana támogatni egy komolyabb összeggel.
- Az esemény várhatóan fel fogja erősíteni a fegyvertartás elleni...
- Naná, hogy fel fogja erősíteni, kedves barátom. Hát persze, hogy fel fogja. Egy diák besétál az egyetemre, és lepuffant 32 embert - ha ez nem erősíti fel a fegyvertartás ellen törekvők hangját, akkor nem tudom, mi.
- És mit...
- A szokásos: az erőszakos számítógépes játékokra kenjük a dolgot. A mai kölykök mindegyike játszik ezekkel a szarokkal. Holnap átküldetem az anyagot a jogászoknak.
- De hát...
- Semmi dehát. Gondolom tisztában van a számokkal. Mármint a számítógépes játékok, illetőleg a lőfegyverek kapcsán realizálódó bevételek arányát illetően.
- Természetesen, uram. Csak félő, hogy azzal fognak érvelni, hogy ez az indok lerágott csont.
- ... és ez nekünk tökéletesen megfelel. Tudja miért? Mert ha valami lerágott csont, azt már előzőleg lerágták. És ha lerágták egyszer, akkor le is nyelték. Lesz némi sírás-rívás, meg követelődzés, aztán jön a lerágott csont ismerős íze, és az a remek érv, amit nem mi mondunk ki, hanem ők: "itt bárki fegyverrel mászkál az utcán, ha nekem nincs, akkor mivel védem meg magam???" Minden rendben lesz. Nyugalom. Ki van ez találva. Nekünk csak felügyelnünk kell, hogy zavartalanul működhessen tovább.
- Rendben uram. Ha ön mondja...
- Helyes. Túl van tárgyalva az ügy. Van még valmi mára?
- Nincs, uram.
- Remek, hát akkor azt hiszem mehetünk is... Ja, még valami. Az összes hírben legyen benne, hogy egy vendégdiák volt az elkövető. Egy ázsiai vendégdiák. Ez fontos. Lapuljon ott a sorok között: "egy sárga idejön a mi szép országunkba, tárt karokkal fogadjuk, az meg hálából lelövöldözi a fiainkat... nem csak 32 fiatal, egy egész ország az áldozat" Igen. Valami ilyesmi mindenképp legyen benne. Hogy értsék.



Persze valójában nem így megy ez.
Remélem.

1 komment · 1 trackback

Címkék: komoly fikció







A bejegyzés trackback címe:

https://zomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4560106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buy Pentedrone online big crystal 2018.06.30. 18:40:13

Vaskerekű erőművek - a gőzturbinás mozdonyok 1. rész - Techstory

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evi 2007.04.18. 09:35:32

elmondják valahol részletesebben miért tette? a kedvencem az volt, ahogy megnyugtattak, nem kell itthon hasonlótól tartanunk. vagy azt még a korábbi combinós lövöldözéshez kapcsolódva...?
süti beállítások módosítása