
Egyrészt: Egyes helyeken a fél adag kaját vajon miért hívják "zóna" adagnak?
Másrészt: van valaki, akinek a zóna adag kajáról nem egy kockásterítős, kocsma-de-azért-főzünk-is jellegű lepukkant vendéglátó egység és a zúzapörkölt jut az eszébe?
Harmadrészt: mielőtt néhány szenzitív olvasó az aggódástól tövig rágná a körmeit, megnyugtatásul közlöm hogy azért olyan vészterhesen nem aggasztanak ezek a kérdések, csak szerettem volna egy hatásvadász, figyelemfelkeltő rovatnevet kitalálni. Asszem sikerült.
A helyes válaszadók között zóna adag zúzapörkölteket sorsolok ki. (Nyilván csak az első kérdés vonatkozásában, mivel a második kérdésre nemigen tudom értelmezni a 'helyes válasz' fogalmát. Tippelni azért lehet.)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Visite el siguiente sitio web 2017.11.02. 00:01:06
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
pco 2007.03.27. 10:53:32
Ugyanígy az étteremben is: ha a teljes adag ételnek csak egy „szakaszát” fogyasztjuk el, nem kell kifizetni a teljes adag árát."
www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=8683
amúgy a "kocsma-de-azért-főzünk-is jellegű lepukkant vendéglátó egység"-sejtés a vasutas gyökereket nézve helytállónak tűnik.
(nekem elsőre a jó kis fehéregyházi út ugrott be a kifejezésről, és ha úgy vesszük, ott is voltak sínek)
na és nekem is van két, azaz három kérdésem:
1. lesz kvíz címke is?
2. nyertem?
mikor megyünk? :)
DanZi 2007.03.27. 11:11:14
ZoM Óhaját Nem Ajnározzuk
ZoMnak Óvatosan, Nehogy Aljasondjon
satöbbi....
BA 2007.03.27. 16:47:26
Amúgyilag, ha jól emlékszem a fehéregyházi úton nem volt kaja, vagy mégis???
Amúgyilag2: pedig már migint elkezdtem aggódni majdnem!
zom 2007.03.27. 16:55:47
ddw 2007.03.27. 18:43:38
kis adag étel, általában kész étel, nem frissensült, leginkább pörkölt- vagy tokányféle.
Először a vasúti restikben tűnt fel abban az időben, amikor a vasútvonalakat ún. zónákra osztották. (Innen a neve is.) A gőzmozdonyok időközönként kénytelenek voltak szenet és vizet vételezni, ekkor az utasok leszállhattak, épp annyi időre, hogy egy kis adag étellel csillapíthassák éhüket. Villámgyorsan vált népszerűvé, csakúgy, mint a vele egyidős "ájnspánner", - fél pár virsli pörköltszaftban, - "pofézni", - bundás zsömle vagy kenyér ugyancsak pörköltszaftban, vagy sóskamártással.
pco 2007.03.28. 11:12:05
zommal hajlandó vagyok kiegyezni egy döntetlenben, de az internethasználatot elutasító beszólását tudomásul véve az a javaslatom, hogy a - félreértések elkerülése végett - következő aggasztó kérdését egy garantáltan offline restiben (pl párkány, amennyiben megvan még: nol.hu/cikk/83167) legyen szíves feltenni, mondjuk két zóna-sztrapacska mellett :)
zsolt · http://azonos.freeblog.hu 2007.03.28. 18:55:37
zom 2007.03.29. 22:58:00