HTML

ciMkÉk

aggasztó kérdések rovata (4) autó (12) barkács (2) bringa (3) eb2008 (6) életmód (1) elmélet (6) esküvő (10) (2) fikció (24) fíling (13) film (8) fortyogás (10) foszlányok (2) fotó (11) gasztro (4) goblinok (1) goldenblog (1) habkönnyű (3) hóford (15) hogysmint (1) hülyefelirat (2) idea (8) kaland (8) kár érte (2) komoly (5) konteszt (7) kultúra (5) lefelé a lejtőn (14) magic (4) mély (6) mindennapi (6) művészetek (1) nfl (2) önfény (4) optim (2) outdoor (9) pénz (5) politika (1) próza (16) rólam (1) spontán semmi (28) sport (9) szentimentál (5) szex (1) sziget (1) szülinap (3) t (12) teknikai (12) tudomány (1) ünnep (10) unnep (1) válságos (2) work (2) zab (29) zap (1) zene (3) öMLeSztvE

FriSs KomMenTek

  • hAri: te jó ég. itt közben egy generációs ugrás történt. hol voltam én eddig? (2012.07.23. 22:50) rÁnkhívNá
  • P Co.: fénykép van, ugye? (2012.01.26. 21:27) öRdÖGLaKAt
  • siga42: eegen, észrevettem hogy már a havi 1 sincs+.. ötödik. (2011.12.29. 21:00) rEboOt

2007.06.14. 16:30 zom

zÁpoR - ZiVatAr

Szilárd az órájára pillantott.
16:53
Egy pillanatra eljátszott a gondolattal, hogy korábban lelép a melóhelyről, aztán egy mélyről felszakadó sóhajjal letett erről. Azzal a gondolattal is gyakran eljátszott, hogy Frank Rijkard felhívja, hogy problémái vannak középpályás poszton, és elküldheti-e a magángépet érte, hogy kiugorjon Barcelonába egy próbajátékra, meg azzal a gondolattal is, hogy egyszercsak becsönget Dundika, hogy most költözött a szomszédba, és bármit megtenne annak, aki normálisan feltelepít egy magyar ikszpét az új laptopjára. Ez utóbbi kettőre egyébként pont ugyanannyi esély volt, mint a korábbi lelépésre. Ennek ellenére Szilárd szeretett eljátszani a gondolattal.
16:55
Szilárd gondosan bezárta az excel-t, a word-öt, a papírokat (13 darab, pontosan hétszer számolta meg a nap folyamán) takaros paksamétába rendezgette az asztal sarkán. A tollakat elrendezta a tolltartóban.
16.57
Na még három perc - szusszantott, és imádkozni kezdett volna, ha lett volna értelme. Nem volt. Igazán meg sem lepődött, amikor döngő léptek zaja közelített a folyosón nagy lendülettel az irodája felé.
16.58
Kivágódott az iroda ajtaja, és Isten nyomakodott be rajta, egy órási adag frissen pattogatott illatos popcornnal, és egy literes kólával felszerelkezve.
- Szerbusz, Szilikém, van öt perced? - harsogta, és azonnal helyet foglalt.
- Tulajdonképpen épp indulni készültem, és... - próbált ellenkezni Szilárd a meggyőződés minden látható jele nélkül.
- Remek! - Mosolyodott el szélesen Isten. - Az időjárásszabályozó programot beindítod nekem?
- A szabályzat szerint...
- Na, Szilikém. Na. Öt perc. Maximum tíz. Amíg megesszük a popcornt.
Szilárd megtörten engedelmeskedett, és betöltötte a szükséges modulokat.
- Igyekezz, igyekezz, öt óra van. - ficánkolt izgatottan Isten. - Nnnna... kapcsold be a felszíni kamerákat, és akkor szerintem adj rá egy ötös erősségű zivatart.
- Uram, Ön is tudja, hogy ötös erősséghez a felügyelet engedélye...
- Négyes. Négyfeles. Az belefér, nem? - kacsintott cinkosan Isten. - Na. Férjen bele, szerintem.
Szilárd elvégezte a megfelelő beállításokat, addig Isten leoltotta a villanyt, és művi gondossággal beállította az irodai szék háttámlájának dőlésszögét.
- Indulhat! - rikkantotta vidáman.
A monitorokon máris feltűnt a felszín, ahol a munkából, iskolából hazafelé tartó emberek rémülten igyekeztek fedezékbe húzódni a hirtelen támadt heves zivatar elől.
- Nyehehe... odas... aztnézd, hogy szaladnak... pfff... bruhaha... asznézd, annak a kövér fószernek kifordította az ernyőjét a szél... bruhahahaha... hát ez szenzációs... váháhá... hát ezek ronggyá áznak... nyehehehe... hát ez őrült vicces, nem? Hm? NEM? - bökte oldalba könyékkel Szilárdot Isten, miközben a nevetéstől kicsordult könnyeit törölgette a szakállával.
- De. Őrült vicces. - bólintott rezzenéstelen arccal Szilárd.
- Nédda, a mamát a csuromvizes pincsivel, háháháhá... ezzel a gombbal nyomatja a villámot nem?... na... így... bruhaha... nyehe... nyehehe... eee.. hát nem is tudom mikor szórakoztam ilyen pompásan.
- Én igen. Tegnap, pontban ötkor. Ugyanezen. - jegyezte meg halkan, csak úgy magának Szilárd.
 

Emberek Valamik magas pozícióban, jónak hitt, de valójában szar humorérzékkel, sokszor elsütött viccekkel.
Mindenki ismer ilyet.
És mindenki unja is.

5 komment

Címkék: fikció







A bejegyzés trackback címe:

https://zomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr698686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweatpea · http://www.sweatpea.freeblog.hu 2007.06.15. 12:56:29

Nos, azt már tudtuk korábban is, hogy Isten...Isten az egy szadista.
De ez így sokkal viccesebb:)

sbodi · http://www.fair.blogspot.com 2007.06.15. 13:29:35

Én is unom már. Mert az egy dolog, hogy esik és du. nem tudunk lemenni, de még másnap reggel is vizes a homok a játszótéren (bár így legalább nincs tömeg, konkrétan csak mi merészkedünk bele).

zom 2007.06.15. 14:05:05

Iszapbirkózásra gyúrtok? ;)

sbodi · http://www.fair.blogspot.com 2007.06.18. 14:23:15

Igen, miután "a napközben legkevesebbet alvó gyerek" kategóriát már tuti megnyertük, bőven van időnk bármire gyúrni... ehh :(
süti beállítások módosítása