HTML

ciMkÉk

aggasztó kérdések rovata (4) autó (12) barkács (2) bringa (3) eb2008 (6) életmód (1) elmélet (6) esküvő (10) (2) fikció (24) fíling (13) film (8) fortyogás (10) foszlányok (2) fotó (11) gasztro (4) goblinok (1) goldenblog (1) habkönnyű (3) hóford (15) hogysmint (1) hülyefelirat (2) idea (8) kaland (8) kár érte (2) komoly (5) konteszt (7) kultúra (5) lefelé a lejtőn (14) magic (4) mély (6) mindennapi (6) művészetek (1) nfl (2) önfény (4) optim (2) outdoor (9) pénz (5) politika (1) próza (16) rólam (1) spontán semmi (28) sport (9) szentimentál (5) szex (1) sziget (1) szülinap (3) t (12) teknikai (12) tudomány (1) ünnep (10) unnep (1) válságos (2) work (2) zab (29) zap (1) zene (3) öMLeSztvE

FriSs KomMenTek

  • hAri: te jó ég. itt közben egy generációs ugrás történt. hol voltam én eddig? (2012.07.23. 22:50) rÁnkhívNá
  • P Co.: fénykép van, ugye? (2012.01.26. 21:27) öRdÖGLaKAt
  • siga42: eegen, észrevettem hogy már a havi 1 sincs+.. ötödik. (2011.12.29. 21:00) rEboOt

2010.02.24. 21:23 zom

hárOm HónApoS

Kissé megkésve, mert egy hét múlva négy. Panni azt mondta, hogy "eeEEEööö kkRRrrr", ami érzésem szerint annyit tesz, hogy "nem para ". Ennyi elég nekem.

 

Az idő relatív.

A "három hónapot elhédereztünk Thaiföldön" három hónapja nem ugyanolyan, mint a "hát igen, ez első három hónap az idegenlégióban az így... hogyismondjam... kemény" három hónapja. Nagyon nem. A közeli három hónapok nagyok, az előttünk álló, nehézségekkel teli három hónapok nagyon nagyok, a régmúlt három hónapjai pirinyók, bagatell negyedévek, elpöckölni való szöszök a kabát hajtókáján. Ilyen "jaja, jártunk pár hónapig, nyolcvanvalamennyiben, nyáron lenn melóztam a Balcsin, vagy az nem is ő volt? Nem emlékszem..." három hónapok. Legalábbis ilyesmik.

A mi kis családunk fontos, boldog, furán kicsi, furán nagy 3 hónapon van túl. Egyrészt elröppent, mint egy pillanat, másrészt lassan, napról napra épült, mint valami gyufaszál-Parlament, akkor lássuk a rakpart felőli homlokzatot, gyufa, ragasztó, gyufa, ragasztó, etetés, büfizetés, pelenkázás, fürdetés, etetés, büfiztetés, altatás, gyufa, ragasztó, gyufa. Mintha tegnap lett volna, hogy először bámult rám töppedt, magzatvíz áztatta vörös kis arcából gyanakvó szemekkel, most meg hasról hanyattfordul, mindent lebüntet a plösspörölyével, és néha olyan hangosan kacag, hogy maga is meglepődik. Minden nap újabb csoda a hosszúrövid (rövidhosszú?) három hónap alatt.

Mondom, relatív. Más is mondta már állítólag, nem én találtam ki. Csak alátámasztom.

Nemrég kitaláltam, hogy a Bóbitában van egy rejtett szereplő, Szárnyati Géza, a malac, merthogy Bóbita, Bóbita játszik, szárnyat igéz a malacra, ráül, igér neki csókot... érted, Szárnyati Géza, devicces, kicsit belterjes, mert főleg a kisgyerekesek hallgatnak Halász Juditot, de akkor is, saját poén, dejó.
A google 678 találatot ad a Szárnyati Géza keresőszóra. Ha ezt elmentem, akkor valószínűleg 679-et.

Ne akarjatok túl sok újat kitalálni. Elég, ha más kitalálta, ti meg csak felhasználjátok.

 

Térjünk viszont a lényegre. P az eddigi féldomesztikált (elvagyok a kenelbe, eszem amit elém tesznek) - félparazita (elszívom az idődet/energiádat/tejedet/mindenedet) életmódját lassan felváltja a ragadozó életmód. Viselkedését és életmódját trükkös helyzetváltoztató mozdulatok, durva kétkezes csapdázások és konstans nyáladzás jellemzi. Predatoriális jellegét erősíti az, hogy az ön-és közveszélyesség elkerülése végett lassan be kell vezetni a napi körömvágást. A környezetébe kerülő kisméretű (XS, S) tárgyak a gyors kézrekerítés után azonnal a szájba kerülnek rágási tesztre, a közepes és nagyobb (M,L, XL) tárgyak tüzetes vizsgálaton esnek át, hogy rendelkeznek-e olyan kiszögelléssel vagy nyúlvánnyal, amik beleesnek a kisméretű tárgy kategóriába, azok sorsa pedig ismert. Jobb napokon az abszolút esélytelen objektumok is kapnak esélyt, a díszpárnák, bútoreggyüttesek, szülők bekebelezésének sikertelensége szerencsére nem szegik a gyerek kedvét.

Odafigyelésre jól reagál, étvágya, emésztése jó.

Szép.

Jó kedélyű.

Tök okos.

Három hónapos.

 

Tőlem is örökölt ám valamit, eléggé Frodó jellegű lábai vannak, reméljük kinövi.

3 komment · 1 trackback

Címkék: zab hóford







A bejegyzés trackback címe:

https://zomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr611787944

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.03.31. 09:11:16

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trotter 2010.02.25. 08:22:32

Boldog hófordulót!

DanZi 2010.02.26. 15:01:56

Nadon jó nadon jó!
Pannika hasonló,
mint a két felmenő,
Nyáladzás full-menő!

Szeretnék avatart a hozzászólásaim mellé!

csak azé jelézem, mer a film se volt rossz :)

zom 2010.03.03. 23:12:00

Trotter: Kösziköszi.
DanZi: Vers remek. Milyen avatár? Azt nem én intézem szerintem, hanem a blog.hu profilod. Vagy nem.
süti beállítások módosítása