HTML

ciMkÉk

aggasztó kérdések rovata (4) autó (12) barkács (2) bringa (3) eb2008 (6) életmód (1) elmélet (6) esküvő (10) (2) fikció (24) fíling (13) film (8) fortyogás (10) foszlányok (2) fotó (11) gasztro (4) goblinok (1) goldenblog (1) habkönnyű (3) hóford (15) hogysmint (1) hülyefelirat (2) idea (8) kaland (8) kár érte (2) komoly (5) konteszt (7) kultúra (5) lefelé a lejtőn (14) magic (4) mély (6) mindennapi (6) művészetek (1) nfl (2) önfény (4) optim (2) outdoor (9) pénz (5) politika (1) próza (16) rólam (1) spontán semmi (28) sport (9) szentimentál (5) szex (1) sziget (1) szülinap (3) t (12) teknikai (12) tudomány (1) unnep (1) ünnep (10) válságos (2) work (2) zab (29) zap (1) zene (3) öMLeSztvE

FriSs KomMenTek

  • hAri: te jó ég. itt közben egy generációs ugrás történt. hol voltam én eddig? (2012.07.23. 22:50) rÁnkhívNá
  • P Co.: fénykép van, ugye? (2012.01.26. 21:27) öRdÖGLaKAt
  • siga42: eegen, észrevettem hogy már a havi 1 sincs+.. ötödik. (2011.12.29. 21:00) rEboOt

2008.07.18. 00:38 zom

fEkEte LyUk

Az Újságíró szunyókált. Teste elernyedt a kényelmes széken, szája sarkából diszkrét nyálcsík indult felfedezőútra a gravitácó bűnös vonzásától hajtva. Épp azt álmodta, hogy egy nemzetközi szakkiállításon bennszorult egy Sharon Stone szimulátorba, mikor a Fotós megbökte a könyökével.

- Hé! - sugta oda neki. - Legalább ne horkolj.

- Hmnypff... - szuszmákolta az Újságíró, és gyorsan próbált visszaaludni, nehogy elveszítse az ígéretesen induló álom vezérfonalát.

- ... a világhálón felhalmozódott negatív energia meglepő hatásairól. - Duruzsolta valaki közben. Valójában hangosan beszélt, de az Újságíró duruzsolásnak hallotta a félálom ködén át. - Eddig csak különféle elméleti számításokat végeztünk, illetve egymáson alapuló feltételekből felépített modelleket állítottunk össze, de a közelmúltban rászántuk magunkat a gyakorlati, úgynevezett "éles" tesztek elvégzésére. A szükségesnek ítélt biztonsági intézkedések elvégzése után felmásoltuk egy számítógép frissen formattált merevlemezére a iranyjelzo.hu portál főoldalának cikkeit...

- Gnnyh... - tornázta vissza magát ülő helyzetbe az újságíró, szörcsögött, és megdörgölte a szemeit. Történetesen az iranyjelzo.hu-nak dolgozott. Kezdett kicsit érdekesebb lenni a sajtótájékoztató.

- ... egy súlyproblémákkal küzdő lány blogjának utolsó ezer bejegyzését és egy kismamafórum hozzászólásait, majd magát a gépet elhelyeztük egy hermetikusan lezárt gépterembe.

- Hallod? - súgta a szája sarkából az Újságíró a Fotósnak. - Rólunk van szó.

- Rólunk is. - bólintott a fotós, de látszott, hogy teljes figyelmét az egyik kezében tartott törlőkendő, és a másik kezében tartott, rúdnyi parizer méretű objektív gyengéd násza köti le.

- Legnagyobb megdöbbenésünkre az előbb említett tetemes adatmennyiség a gép tárolóegységén reggelre egyetlen 57 kilobájtos, "0000001.zip" nevű állománnyá változott, amely csekély mérete ellenére furamód a teljes lemezterületet lefoglalta. Az állományt megnyitni, törölni, vagy másolni semilyen módszerrel nem sikerült. Elméleti sejtéseink sajnos beigazolódni látszanak: az elektronikus formában rögzült negatív energiák bizonyos körülmények között rekciókba léphetnek egymással, és a fizikából ismert "fekete lyuk effektus" léphet fel, amelynek során az információ összetömörödik...

- Hallod ezt, ázz? - hüldezett vigyorogva az Újságíró.

- Ja. Még egy agyilag roggyant banda.

- Ez lesz a hét poénja esküszöm. "Fekete lyuk az interneten." Vigyázzanak, bele ne essenek. Bruhaha. Olyan cikket kanyarítok ebből, beszarsz.

- ... kedvezően reagált pozitív tartalmakkal, például nyaralási fotóalbumokkal, vidám blogbejegyzésekkel és kellemes hangvételű fórumüzenetekkel való kezelésre. A folyamat látszólag visszafordítható, csak jóval lassabban zajlik le, mint az összeomlás. Az állományunk jelenleg hozzávetőlegesen két megabájtos, másolni még mindíg nem lehet, de Paint-ben már sikerült megnyitnunk, szóval a fejlemények mindenképp bizakodásra adnak okot. 

- Hát ez óriási. Hát nullává alázom a cikkben ezeket a bohócokat. Csinálj csak pár képet a szakiról, mikor így mutogat... Azaz. Fekete lyuk. Adok én neki fekete lyukat. És még minket is bekóstol a marhája. Negatív energia, mi?!? Úgy megírom, hogy a fal adja a másikat...

- ... ellenőrzött körülmények között végeztük. További kísérletek során azt próbáljuk megállapítani, hogy mekkora mennyiségű negatív energia, illetőleg milyen katalizátorhatás szükséges az effektus beindulásához. Attól tartunk, hogy a jelenség spontán módon is előállhat, és ha ez nem szeparáltan, hanem például az interneten történik meg, akkor annak következményei beláthatatlanok lehetnek.

- Na, húzzunk innen, eleget láttunk. Gyerünk... Azt a három szendvicset meg azt a két minyont dobd csak be a fotóstáskádba. Nem keni össze, nyugi. Fekete lyuk. Hah! Beszarás.

 

Az Újságíró állítólag holnap fogja feltenni a netre a cikket.

Tele lesz negatív energiával.

Biztos ami biztos, írjatok valahova valami pozitívat.

Nehogy baj legyen.

 

5 komment

Címkék: fikció lefelé a lejtőn







A bejegyzés trackback címe:

https://zomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr50573654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawe · http://flickr.com/photos/dawe/ 2008.07.18. 09:36:47

ezek a kocsog ujsagirok....:D

zom 2008.07.18. 09:43:47

Te nem PÉK vagy?!?? :)

(T kérdezte reggel, hogy Dawe nem fogja-e a szívére venni a bejegyzést, én meg mondtam, hogy á, dehogy, hát ő egy intelligens, szenzitív fiú...)

Dawe · http://flickr.com/photos/dawe/ 2008.07.18. 13:52:00

teljesen helytálló bejegyzés. a kaszinótojást szatyorba (extrém esetben nejlonnal bélelt zakózsebbe) tömködő újságíró nem városi legenda, én is ismerek effélét.

hogy én? neeem, én soha nem csináltam ilyet :D

zom 2008.07.20. 17:15:52

Na. Ez legalább pozitív. :)
süti beállítások módosítása